MENU

Computers

Op Helen Parkhurst werken we veel met computers. Het is belangrijk dat je de beschikking hebt of krijgt over een notebook of tablet. Het Windows besturingssysteem sluit het beste aan bij hoe er op school wordt gewerkt. De school heeft een overeenkomst met een bedrijf waardoor leerlingen een computer kunnen aanschaffen met een bijbehorend servicepakket. Ouders/verzorgers van eerstejaars leerlingen krijgen hierover per brief meer informatie. Wij werken samen met The Rent Company. Klik op de link voor meer informatie. https://www.youtube.com/watch?v=0AzCVSbVPTs

Boodschappenlijstje schoolspullen

Hieronder staat een boodschappenlijstje met materialen. Voor bewegingsonderwijs (gym) zijn sportkleding en sportschoenen nodig. Hiernaast staat aangegeven aan welke eisen dit moet voldoen. Deze informatie staat ook in het welkomstboekje voor eerstejaars leerlingen dat ze krijgen op de kennismakingsdag in juni.

Hieronder geven we een basislijstje met materialen die leerlingen zelf in de winkel moeten kopen. Voor de talen is ook een woordenboek (Prisma) nodig. Woordenboeken en rekenmachines zijn te koop in de winkel of te bestellen via Iddink. Houd er rekening mee dat een bepaalde docent nog andere spullen kan adviseren of vragen.

Agenda, etui, balpennen

Potlodenset (2H, H, HB, 2B, 4B) en set kleurpotloden

Geodriehoek, liniaal, passer

Gum, schaar, puntenslijper, lijmstift, plakband

Multomap, lijntjes- en ruitjespapier, tabbladen 23-rings

(er valt ook te kiezen voor losse schriften A4 formaat gelinieerd en geruit)

Stof/dossiermappen (voor kopieën e.d.) en hechtmapjes (Leitz)

Etiketten om naam en klas op te zetten

2 à 3 rollen kaftpapier (om de boeken te kaften)

RekenmachineTI-30X-B Multi View of TI-30X-S Multi View Solar (Andere rekenmachines zijn niet toegestaan! Reken op ongeveer 25 euro.)

LET OP:

Als je ouders/verzorgers deelnemen aan het schoolfonds krijg je aan het begin van het schooljaar een schoolpasje en een bibliotheekpasje. Als je nu al lid bent van de bibliotheek, krijg je alleen een schoolpasje.

Bewegingsonderwijs

 

Locatie:

De lessen bewegingsonderwijs worden gegeven in de gymzalen op het hoofdgebouw. Tijdens de buitenperiode worden de lessen bewegingsonderwijs gegeven op de honk- en softbalvelden van het Fannie Blankers Koen-sportpark. Voor de buitenlessen geldt dat de leerlingen hier op de fiets naar toe gaan. Een veilige, goede fiets is daarom noodzakelijk voor alle leerlingen.

 Kleding/schoeisel:

Tijdens de lessen bewegingsonderwijs is passende sportkleding verplicht: een sportbroek en een sport T-shirt of sporttrui. Verder zijn (stevige) sportschoenen met veters of klittenband verplicht. Schoenen die strepen achterlaten zijn niet toegestaan. De schoenen dienen specifiek voor de lessen bewegingsonderwijs te zijn. “Gewone” schoenen, zoals bijvoorbeeld sneakers worden niet toegestaan. In de buitenperiode (tussen de mei – en zomervakantie, en zomer- en herfstvakantie) sporten de leerlingen buiten. Buitenschoenen zijn dan ook verplicht.

 Sieraden/hoofddoekjes/lang haar:

Het dragen van sieraden tijdens de lessen bewegingsonderwijs is niet toegestaan. Leerlingen die een hoofddoek dragen vragen wij om een sporthoofddoek te dragen. Dit in verband met de veiligheid tijdens de lessen. Daarnaast is het verplicht om bij lang haar het haar in een staart te dragen (met elastiek en niet met grote spelden o.i.d.). Voor de verzekeraars staat het dragen van hoofddoekjes (of bedekkingen) of lang haar verzekeringstechnisch gezien gelijk aan het dragen van sieraden.

Waardevolle spullen:

Als een leerling waardevolle spullen (o.a. sieraden/i-pod) mee heeft naar school en deze spullen worden niet gebruikt tijdens de lessen bewegingsonderwijs, moeten de spullen worden opgeborgen in het eigen kluisje van de leerling.

 Veel succes met de aanschaf!