MENU

Aanschaf notebook of tablet

We gaan er vanuit dat leerlingen thuis kunnen werken op een computer, maar ook op school werken we veel met digitale lesmethodes en internet. Er zijn enkele vaste computers beschikbaar op school. Maar tijdens de lessen is het noodzakelijk dat leerlingen ook een eigen notebook of tablet bij zich hebben.

Het Windows besturingssysteem sluit het beste aan bij hoe er op school wordt gewerkt. Een notebook (met toetsenbordje) geeft meer mogelijkheden voor tekstverwerking dan een tablet: belangrijk bij het maken van bijvoorbeeld werkstukken en verslagen. De school heeft een overeenkomst met het bedrijf The Rent Company waardoor leerlingen een draagbare computer kunnen aanschaffen met een bijbehorend servicepakket.

Ouders/verzorgers van eerstejaars leerlingen krijgen hierover per brief meer informatie. Als men overweegt een nieuwe computer aan te schaffen, dan is het dus raadzaam om te wachten op deze informatie.
Klik hier voor meer informatie over The Rent Company

Boodschappenlijstje schoolspullen

Hieronder geven we een basislijstje met materialen die leerlingen/ouders zelf in de winkel moeten kopen. Voor de talen zijn er ook woordenboeken nodig.  Woordenboeken en rekenmachines zijn te koop in de winkel , via online shoppen of  via Iddink. Soms kan een docent nog andere spullen adviseren of vragen, maar dat zijn geen grote bedragen.

Het is niet nodig om een schoolagenda aan te schaffen. Je krijgt van school een Plenda. Dit is een combinatie van een planner en een agenda.

Wat heb je verder nodig:

- Etui, Balpennen
- Potlodenset (2H, H, HB, 2B, 4B) en set kleurpotloden
- Geodriehoek, liniaal, passer
- Gum, schaar, puntenslijper, lijmstift, plakband
- Multomap, lijntjes- en ruitjespapier,
   tabbladen 23-rings
   (je kunt ook kiezen voor losse schriften A4 formaat
    gelinieerd en geruit)
- Stof/dossiermappen (voor kopieën e.d.) en
   hechtmapjes (Leitz)
- Etiketten om je naam en klas op te zetten
- 2 à 3 rollen kaftpapier (om de boeken te kaften)

Tenslotte adviseren we met ingang van schooljaar 2020 - 2021, afhankelijk van de gekozen opleiding en het leerjaar, andere typen rekenmachines:

Mavo:
- Texas Instruments TI-30X

Havo/Vwo leerjaar 1 t/m 3:
- Casio FX - 82 EX

Havo/Vwo leerjaar 4 t/m 6
- voor natuurkunde --> Casio FX - 82 EX
- voor wiskunde        --> Casio FX - CG50

Dit geldt alleen voor leerlingen die nieuw op school komen en voor leerlingen die volgend jaar naar 4havo of 4vwo gaan. Alle overige leerlingen kunnen gebruik blijven maken van de rekenmachines die ze nu al gebruiken.

Boeken bestellen en schoolkosten

Schoolboeken en andere schoolspullen, zoals een rekenmachine en woordenboeken, kunnen ouders/verzorgers aanschaffen bij leverancier Iddink. Leerlingen krijgen hiervoor een apart boekje vóór de zomervakantie, met daarin een schoolcode om te kunnen bestellen.

Ook dit jaar zijn de schoolboeken en het schoolpasje gratis. De school vraagt wel vrijwillige bijdrages voor bijvoorbeeld: het kluisje, de schoolfoto, kamp en excursies. Ook zijn er verplichte extra kosten voor het technasium, de bèta mavo en topsportleerlingen. Meer informatie over kosten op deze site bij button 'Organisatie'> Kosten.

Bewegingsonderwijs

 

Locatie:

De lessen bewegingsonderwijs worden gegeven in de gymzalen op het hoofdgebouw. Tijdens de buitenperiode worden de lessen bewegingsonderwijs gegeven op de honk- en softbalvelden van het Fannie Blankers Koen-sportpark. Voor de buitenlessen geldt dat de leerlingen hier op de fiets naar toe gaan. Een veilige, goede fiets is daarom noodzakelijk voor alle leerlingen.

Kleding/schoeisel:

Tijdens de lessen bewegingsonderwijs is passende sportkleding verplicht: een sportbroek en een sport T-shirt of sporttrui. Verder zijn (stevige) sportschoenen met veters of klittenband verplicht. Schoenen die strepen achterlaten zijn niet toegestaan. De schoenen dienen specifiek voor de lessen bewegingsonderwijs te zijn. “Gewone” schoenen, zoals bijvoorbeeld sneakers worden niet toegestaan. In de buitenperiode (tussen de mei – en zomervakantie, en zomer- en herfstvakantie) sporten de leerlingen buiten. Buitenschoenen zijn dan ook verplicht.

Sieraden/hoofddoekjes/lang haar:

Het dragen van sieraden tijdens de lessen bewegingsonderwijs is niet toegestaan. Leerlingen die een hoofddoek dragen vragen wij om een sporthoofddoek te dragen. Dit in verband met de veiligheid tijdens de lessen. Daarnaast is het verplicht om bij lang haar, het haar in een staart te dragen (met elastiek en niet met grote spelden o.i.d.). Voor de verzekeraars staat het dragen van hoofddoekjes (of bedekkingen) of lang haar verzekeringstechnisch gezien gelijk aan het dragen van sieraden.

Waardevolle spullen:

Als een leerling waardevolle spullen (o.a. sieraden/i-pod) mee heeft naar school en deze spullen worden niet gebruikt tijdens de lessen bewegingsonderwijs, moeten de spullen worden opgeborgen in het eigen kluisje van de leerling.