MENU

LOOT- faciliteiten

De toekenning van de LOOT-status is gekoppeld aan de talentendatabase van NOC * NSF. Deze database wordt gevuld door de sportbonden; zij leveren de namen van hun talenten aan. Als een leerling van de eigen sportbond de status van [B] Belofte, [NT] Nationaal Talent of [IT] Internationaal Talent heeft gekregen, dan komt deze leerling in aanmerking voor de LOOT-faciliteiten. Meer informatie daarover staat op www.stichtingloot.nl

De faciliteiten bij LOOT-status:

Extra begeleiding bij de studie, aanpassen van roosters indien mogelijk, hulp bij het maken van planningen, verplaatsen van toetsen, (gedeeltelijke) vrijstellingen voor bepaalde vakken, verlof voor trainingsstages en wedstrijden en in uitzonderlijke situaties: gespreid examen over twee jaar.

FT - status

Er bestaat ook een regionale sportstatus afgegeven door de Provincie Flevoland, de FT- status. Deze leerlingen zijn geen LOOT- leerlingen en hebben geen landelijk erkende topsportstatus. Dat betekent niet dat sporttalenten die (nog) niet over deze status beschikken, verstoken blijven van medewerking in hun ontwikkeling. Waar mogelijk ondersteunen wij deze leerlingen onderwijskundig bij hun ontwikkeling naar een officiële status.

Samen met Echnaton zijn wij de Topsport Talent Scholen van Almere. Hier haal je het maximale uit je sp;ort, maar ook uit je schoolcarrière. Op beide scholen krijg je de topsportbegeleiding die je verdient. 
Bekijk hier het filmpje voor meer informatie.

De faciliteiten bij FT-status:

Extra begeleiding bij de studie, aanpassen van roosters indien mogelijk, hulp bij het maken van planningen en verplaatsen van toetsen indien noodzakelijk.

Kijk voor meer informatie over de FT- status op de site van Topsport Flevoland: www.topsportflevoland.nl

Een topsportleerling betaalt jaarlijks € 125,- en een FT-leerling betaalt jaarlijks € 75,-. Meer informatie bij de topsportcoördinator van de school: Jaap van 't Hoff, J.vanthoff@helenparkhurst.asg.nl

Raadpleeg ook www.topsporttalentschool.nl

HelenParkhurst-flyer-Topsport.pdf